آداب و رسوم مراسم بله برون

اگر می خواهید که با آداب و رسوم مراسم بله برون آشنا شوید، به شما پیشنهاد می کنیم این مقاله را به دقت مطالعه کنید مراسم بله برون چیست.

این مراسم که بعد از مراسم خواستگاری برگزار می شود، یکی از رسم های زیبای ما ایرانیان است که در هر قومیتی آداب و رسوم خاص خود را دارد.

در این مقاله ما تلاش می کنیم تا شمارا با مراسم بله برون که رواج دارد آشنا کنیم‌. شما می توانید آداب و رسوم این مراسم را به دقت بررسی کنید.

تاریخچه بله برون

در گذشته این مراسم یک مراسم سنتی بود که فقط با حضور مردان برگزار می‌شد.  در آن مهریه و شیربهای عروس خانم توسط بزرگان فامیل، خانواده های دو طرف عروس و داماد تعیین می شود.‌

بعد دو خانواده بعد از مراسم خواستگاری به این موضوع که عروس و داماد قرار است با یکدیگر ازدواج کنند اطمینان می یافتند. خانواده داماد برای برگزاری مراسمی به نام مهربران یا همان بله برون امروزه از خانواده عروس درخواست می کنند.

بله برون در گذشته

بله برون در گذشته

بله برون در گذشته

در گذشته رسم بود که  خانواده عروس مخالفت کرده و یکی دو روز این مراسم را به تاخیر می  انداختند. به این علت که نشان دهند عجله ای برای راهی کردن دختر شان ندارند.

در گذشته بعد از تعیین شدن روز  و محل برون، داماد به اتفاق چند تن از مردان معتبر خانه خانواده‌اش به منزل عروس می رفتند.

همچنین خانواده عروس، پدر عروس و چند تن از مردان معتبر خاندان شان را را دعوت کرده و مراسمی مردانه برگزار می کردند. در این مراسم امروزه زنان نیز حضور دارند. برای کاستن از تنش و راحتی بیشتر مهمانان، در این مراسم فقط اعلام مهریه و شیر بها صورت می گرفت.

مهمانان با کف زدن و شادی کردن این موضوع را تایید می کردند. گرچه رسم هر منطقه متفاوت است و شاید هنوز در مناطقی بله برون به سنت گذشته برگزار می شود. شما می توانید با مطالعه ادامه این مقاله، با آداب و رسوم مراسم بله برون آشنا شوید.

در گذشته رسم بر این بود تا توافقی بر سر مهریه و شیر بها انجام نشود، شیرینی را مهمانان می آوردند و فقط به صرف چای پذیرایی می شدند. بعد از توافق و قبول کردن مهریه توسط طرفین به پذیرایی شیرینی در مجلس به نشانه شیرین کردن دهان، برای جشن و توافق می پرداختند ژست عکس عقد در محضر.

شیرینی خوران و بله برون

در گذشته مراسم دیگری تحت عنوان شیرینی خوران که به عنوان یک مجلس زنانه بود برگزار می شد. به این صورت که خانواده داماد بقچه ای از هدایا از جمله انگشتر نامزدی و البسه و چند شاخه نبات و چند شاخه گل را به منزل عروس خانم می‌فرستادند.

در صورت تایید خانواده عروس، در غروب همان روز خانواده داماد از جمله مادر و خواهران و زنان فامیل به منزل عروس خانم می رفتند. همچنین در این مراسم زنان فامیل خانواده عروس خانم نیز به این مراسم دعوت می شدند و ضمن هدیه دادن به عروس خانم جشن و شادی می کردند.

در این مراسم مادر داماد چادر یا روسری سفیدی سر عروس خانم می انداخت. سپس انگشتر نامزدی را به دست عروس می کرد. در واقع او را برای پسرش نشان می ‌کرد.

امروزه برای کاستن از رفت و آمد های بیش از اندازه و کم کردن هزینه ها، مراسم شیرینی خوران و بله برون با یکدیگر ادغام شده و در یک شب در حضور فامیل نزدیک و چه مردان و چه زنان برگزار می ‌شود.

هدایای مراسم بله برون

هدایای مراسم بله برون

هدایای مراسم بله برون

توجه به هدیه، یکی از آداب و رسوم مراسم بله برون به شمار می رود. از طرف خانواده آقا داماد که این هدیه را در شب بله برون با تزییناتی طی مراسم به رقص و جشن شادی به منزل پدری عروس می برند.

سپس این هدایا، تحویل خانواده عروس می‌ شدند. هدایای زیادی رواج دارد. در این مقاله قصد داریم تا یکی از آداب و رسوم مراسم بله برون مانند هدیه آوردن را توضیح دهیم. شما می توانید با اصلی ترین هدایا که جزئی از آداب و رسوم مراسم بله برون به شمار می رود آشنا شوید.

  • قواره پارچه

هدیه بله برون اغلب شامل یک قواره پارچه پیراهن مجلسی برای عروس خانم است. امروزه بنا به تمایل عروس و داماد می توانند به جای پارچه، از لباس مجلسی نیز به عنوان هدیه بهره ببرند.

  • چادر سفید

چادر سفید عروس یکی دیگر از این هدایا به شمار می رود.  امروزه در شب بله برون توسط مادر داماد بر سرعروس خانم انداخته می شود. هدیه دادن یک جلد قرآن مجید به معنی پشت و پناه بودن خداوند برای سعادتمندی این وصلت است رسم و رسومات مراسم عقد.

  • کله قند

یکی از هدایای دیگری که حتماً در اکثر قومیت های ایرانی به عنوان هدیه بله برون داده می شود. یک کله قند است که به صورت تزیین شده قرار دارد. به عنوان نشانه شیرینی  و خوشبختی این ازدواج هدیه داده می شود.

Rituals Yes

b2n

rizy